Interesse in een workshop of een andere vraag?
Ik ben er voor je!

Overige vragen – contact

Stuur een email naar info@key-note.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Voor een last-minute workshop of het overnemen van je repetitie kun je bellen naar 06-12695657.Over Betthilde

Actief & Betrokken

Sinds Mei 2019 ben ik ZZP-er. Ik ben op projectbasis actief als zelfstandige (docent / zangeres / dirigent) voor onder andere ‘NEOS’, ‘SCRIPT’, ‘Meer Muziek in de klas’, ‘The Choir Company’ en als vaste dirigent van gospelkoor ‘Revelation’ in Veenendaal en ‘Believe’ in Bergambacht.

Internationale Werkervaring

In de afgelopen jaren heb ik muziekonderwijs gegeven aan Internationale Scholen in Parijs, Londen, Qatar, Noorwegen, Zuid Korea, Australië en nu in Nederland. Daarnaast heb ik in Qatar een musical project opgezet voor expat kinderen, in Zuid Korea was ik dirigent van ‘Geoje International Choir’ en in Australië van ‘The Australian Girls Choir’.

Familie

Mijn oorsprong ligt in de provincie Groningen, in het dorp Ulrum. Na het afronden van de middelbare school in Groningen ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Wageningen in Ontwikkelingssociologie. Ik heb daarna een tweede studie afgerond: de PABO met een Minor in Muziek. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon en twee dochters.

Muziek-Achtergrond

Sinds 1992 ben ik naast mijn studie Ontwikkelingssociologie ook actief bezig geweest met mijn muzikale ontwikkeling. Vanaf 1996 ben ik actief als dirigent. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van koordirectie, zang, muziektheorie en slagtechniek, bij onder andere Cultuurcentrum De Wâldsang, CNV Kunstenbond Vakgroep Muziek, Marie Kvammen, en recent een module Vocal Leadership (in School) bij Codarts (Conservatorium Rotterdam). Van 1994 – 2003 heb ik zeven keer getourd met ’The Continental Singers’, waarvan vier keer als dirigent. Deze tours waren samengesteld uit internationale zangers en instrumentalisten die samen een koor en live band / orkest vormden.

Flexibel

Door het werk van mijn man hebben we van 2004 tot en met 2018 in het buitenland gewoond. Hierdoor heb ik me gericht op een loopbaan die vooral ‘portable’ (overal inzetbaar) was. Dit is de reden dat ik me heb omgeschoold als docent en de PABO heb afgerond met een muziekminor. Op deze manier kon ik ook aan de slag met mijn grote passie; muziekeducatie. Sinds 2008 sta ik voor de klas als muziekdocent, zowel op het primair onderwijs als het secundair onderwijs.

Create & Encourage & Achieve

Mijn voornaamste doel is om koorleden en leerlingen te laten groeien in hun talenten en zelfvertrouwen. Koormuziek is mijn grote passie en dirigeren geeft me enorm veel energie. Samenwerken, inspireren en een muzikaal doel bereiken – dat is waar ik voor sta.