Over Key-Note & Betthilde

Hallo, mijn naam is Betthilde,

muziekdocent primair onderwijs en dirigent

Actief & Betrokken

Wat ik ontzettend belangrijk vind in het werk dat ik doe is leerlingen en zangers te zien groeien in zelfvertrouwen. Het plezier in het samen maken van muziek en het samen zingen – dat is waar het om gaat. Het is dankzij een aantal bijzondere mensen op mijn pad dat ik zelf van een verlegen leerling opbloeide tot iemand die haar talenten durft in te zetten. In mijn werk als muziek leerkracht en dirigent wil ik graag die muzikale impuls doorgeven; muziek- en zanglessen verzorgen en een gids zijn op het ontwikkelingspad van een leerling: dat is het mooiste wat er is. En als er dan meer muziek in de klas is, en er wordt heerlijk gezongen; dan is de dag geslaagd.

Zelfstandig

Sinds Mei 2019 ben ik ZZP-er. Ik ben op projectbasis actief als zelfstandige (docent / zangeres / dirigent) voor onder andere ‘NEOS’, ‘Meer Muziek in de klas’, ‘Het Klooster’ in Woerden, ‘The Choir Company’, en als vaste dirigent van gospelkoor ‘Believe’ in Bergambacht. Met The Choir Company Vocals werken we af en toe mee aan de uitzendingen van ‘Nederland Zingt’ – wat ontzettend leuk is om te doen. Daarnaast mag ik zo nu en dan mijn medewerking verlenen aan de opnames van “Petrus in het Land” voor de KRO-NCRV, als dirigent of één van de vocals.

Internationale Werkervaring

In de afgelopen jaren heb ik koren gedirigeerd en muziekonderwijs gegeven aan Internationale Scholen in Parijs, Londen, Qatar, Noorwegen, Zuid Korea, Australië en sinds 2018 in Nederland. Naast mijn werk op scholen heb ik in Qatar een musical project opgezet voor expat kinderen, in Zuid Korea was ik dirigent van ‘Geoje International Choir’ en in Australië van ‘The Australian Girls Choir’. Bovendien heb ik mijn medewerking verleend als muziekdocent bij internationale korenfestivals van AMIS en KIMEA, waarbij ik bij KIMEA ook gastdirigent ben geweest.

Familie

Mijn oorsprong ligt in de provincie Groningen, in het dorp Ulrum. Na het afronden van de middelbare school in Groningen ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Wageningen in Ontwikkelingssociologie. Ik heb daarna een tweede studie afgerond: de PABO met een Minor in Muziek. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon en twee dochters.

Muziek-Achtergrond

Sinds 1992 ben ik naast mijn studie Ontwikkelingssociologie ook actief bezig geweest met mijn muzikale ontwikkeling. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van koordirectie, zang, muziektheorie en slagtechniek, bij onder andere Cultuurcentrum De Wâldsang, CNV Kunstenbond Vakgroep Muziek, The Continental Singers, Marie Kvammen, en recent een module Vocal Leadership (in School) bij Codarts (Conservatorium Rotterdam). Van 1994 – 2003 heb ik zeven keer getourd met ’The Continental Singers’, waarvan vier keer als dirigent. Deze tours waren samengesteld uit internationale zangers en instrumentalisten die samen een koor en live band / orkest vormden.

Flexibel

Door het werk van mijn man hebben we van 2004 tot en met 2018 in het buitenland gewoond. Hierdoor heb ik me gericht op een loopbaan die vooral ‘portable’ (overal inzetbaar) was. Dit is één van de redenen dat ik me heb omgeschoold als docent en de PABO heb afgerond met een muziekminor. Op deze manier kon ik ook aan de slag datgene waar mijn hart ligt; muziekeducatie. Sinds 2008 sta ik voor de klas als muziekdocent, met name in het primair onderwijs en af en toe voor workshops op het voortgezet onderwijs.

Create & Encourage & Achieve

Mijn voornaamste doel is om koorleden en leerlingen te laten groeien in hun talenten en zelfvertrouwen. Koormuziek is mijn grote passie en dirigeren geeft me enorm veel energie. Daarbij heb ik ook een extra missie: Meer muziek in de klas, standaard in het curriculum, standaard in het lesrooster, met een muzieklokaal in elke school.
Samenwerken, inspireren en een muzikaal doel bereiken – dat is waar ik voor sta.


Interesse in een workshop of een andere vraag?
Ik ben er voor je!Overige vragen – contact

Stuur een email naar info@key-note.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Voor een last-minute workshop of het overnemen van je repetitie kun je bellen naar 06-12695657.