September 2021 tv-opnames & November 2021 tv-uitzendingen – Wat ben ik dankbaar voor mooie kansen die op mijn pad komen. Om als dirigent mee te mogen werken aan uitzendingen van Nederland Zingt is niet alleen een fantastische ervaring, maar ook puur genieten om samen met andere zangers, mede-dirigenten en mentoren toe te werken naar uitzendingen waarvan ik weet dat ze juist in deze tijd zoveel mensen tot steun zijn. Ook voor mijzelf na een roerige tijd (check onder Nieuws ”Met me Mee”) – weer letterlijk aan de slag; heel erg fijn.

November 2021 – Repeteren met het Kasteel de Haar Koor en Orkest voor ons slot-event op het Kasteel de Haar – een plan dat in Coronatijd ontstond, een groep waarmee eerst online gerepeteerd werd en sinds September live oefent in ”The Main Hall” van het kasteel. Voor en door vrijwilligers die hier werkzaam zijn. Onze uitvoering was op 9 November 2021. Voor ons openinglied kun je de link achter de foto aanklikken – Be our Guest!

Oktober 2021 – Het tienjarig bestaan van één van mijn koren; Gospelkoor Believe uit Bergambacht. Een groeiend koor, en ontzettend fijn om elkaar weer na de Corona-stilte te kunnen ontmoeten en samen te zingen. Leuk artikel in ‘het Kontakt Krimpenerwaard’ – check de foto voor een link naar deze publicatie.

‘A New Beginning’- letterlijk, want na meer dan 15 maanden stil gelegen te hebben was het weer mogelijk om een nieuwe Continental Tribute concerten-reeks te geven in samenwerking met The Choir Company en Events for Christ. Vijf concerten verspreid door het hele land. Genieten van samen zingen, ontmoeten en bemoediging. In deze onzekere tijd, waarin we in Juni nog niet wisten of het in September / Oktober allemaal kon plaatsvinden hebben we toch een nieuwe start kunnen maken. ”A New beginning is just beginning…”

Mei 2021 – Opnames als inval-dirigent voor het Programma ‘Petrus in het Land’ van de KRO-NCRV. In ‘Petrus in het land’ maken we kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. We ontmoeten inspirerende voorgangers, ontdekken de verhalen van bijzondere kerkgebouwen en zien hoe kerkleden in de praktijk hun geloof handen en voeten geven. Elke uitzending wordt afgesloten met een bijzonder lied. Iedere zaterdag te zien om 17.10 uur op NPO 2.

April 2021 – De afgelopen tijd heb ik meerdere vragen gekregen van mede-koor-dirigenten hoe je efficient Garageband en Zoom kunt combineren. Meerdere dirigenten hebben deze cursus inmiddels succesvol gevolgd. Wil je ook Garageband (iPad versie) gebruiken tijdens je Zoom-repetities en Zoom-muzieklessen? Wil je op je iPad met Garageband opnames maken die je kunt inzetten tijdens je repetities en lessen? In een korte workshop voor beginners leer je hoe je op je iPad een opname maakt, met inzet van meerdere sporen, en hoe je leuke loops / percussie kunt toevoegen. Voor meer informatie en inschrijven even klikken op de foto.

Maart 2021 – Nieuwe plannen… Hoe bijzonder is het om in Corona-tijd bezig te mogen zijn met een nieuw project; Het Kasteel de Haar Koor en Orkest. Door een briljant idee van een mede-zaalgids-vrijwilliger (in mijn vrije tijd ben ik actief als zaalgids op dit prachtige kasteel) enthousiast geworden om met een aantal vrijwilligers een project op te starten vol ”Kasteelwaardig Repertoire”. Op dit moment hebben we de plannen gemaakt en de voorbereidingen getroffen. Binnenkort meer info over dit bijzondere project. ”Too long we’ve been rusting – Needing so much more than dusting – Needing exercise, a chance to use our skills …… around the castle. So Please, be our guest!”

✨ Light a candle… ✨In deze periode kunnen we allemaal een lichtje van hoop gebruiken. Kijk je mee naar een nieuw lied van Gospelkoor Revelation? (December 2020)

Wees zelf een licht in de wereld ✨ Een korte uitleg bij bovenstaand filmpje, over ‘Light a Candle’, opgenomen met Gospelkoor Revelation 🎶

April 2019: The Passion in Concert, Rotterdam Ahoy. In opdracht van The Choir Company o.l.v. Maarten Wassink en Mediawater een geweldige kans om de helft van een groot projectkoor (totaal zo’n 400 zangers en zangeressen) te dirigeren. Het Paasverhaal muzikaal verteld door o.a. Simone Kleinsma, Jeroen van Koningsbrugge, Danny de Munk, Berget Lewis, Brainpower, Dwight Dissels, Jim Bakkum, Davina Michelle en Xander de Buisonjé. Foto Marcel Wagenaar.

Juni 2018: Afscheid van het Australian Girls Choir (AGC), na 15 maanden als dirigent en teamleider werkzaam geweest te zijn van het Performing Choir van het AGC. Een foto van de generale in Perth Concert Hall. Wat was het een voorrecht om met deze groep en binnen deze organisatie te mogen werken. Van klassiek, licht, musical, broadway tot pop; een fantastisch repertoire, geweldige choreografie , enthousiaste koorleden en geweldige collega’s. Klik op de foto voor een impressie van dit koor.

Een artikel van Het Geoje International Centre over Geoje Choir – Het Expat koor van Geoje – Zuid Korea